Acest site foloseste cookies.

Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu Politica de cookies a site-ului.

Politica privind cookiurile

Transalpina Ski Resort

Pârtiile de la Transalpina Ski Resort satisfac amatorii sporturilor de iarnă indiferent de nivel, începător sau avansat încântându-le privirea cu privelişti de poveste. La poalele munţilor pe care sunt pârtiile lacul Vidra străluceşte îngheţat sub bătaia soarelui conferind un plus de frumuseţe peisajului.

Spre pârtie se pleacă din zona de cazare Sarmizegetusa Regia, cu orice maşină spre Petroşani, până aici drumul fiind foarte bun. Din Petroşani, 36 de km până la pârtie se parcurg într-o oră deoarece drumul este plin de gropi, însă peisajul îngheţat te fură cu fiecare privire şi te face să uiţi de starea drumului.

Odată ajunşi urcăm cu telegondola de la o altitudine de 1320m până la 1850m la pârtiile de începători (partia 2 şi 3). De aici luăm teleschiul până în vârful pârtiei 2, ce are o lungime de 730m, 40m lăţime, înclinaţie 16% şi nivel de dificultate uşor. Ne oprim un moment să admirăm munţii, văile şi lacul, priveliştea îţi taie respiraţia.

Coborâm pârtia numărul 2 şi intrăm imediat pe cea cu numarul 1, cea mai lungă pârtie, având 2257m lungime şi 50m lăţime, înclinaţie 23% şi nivel mediu de dificultate. Aici apare şi vegetaţia, copacii de pe marginea pârtiei, ca nişte străjeri, ne apără de orice vânt care ar vrea să îşi facă simțită prezenţa.

Deşi sunt 7 pârtii, doar cele două de mai sus le-am prins deschise în timpul săptămânii, în weekend fiind deschisă şi pârtia cu numărul 3 care este accesibilă cu teleschiul având o lungime de 350m, 30m lăţime, înclinaţie 18% şi nivelul de dificultate uşor.

Plecăm spre zona de cazare Hunedoara cu rezervoarele afective pline, a fost o zi superbă.

Câteva păreri împărtășite de clienții noștri