Acest site foloseste cookies.

Continuarea navigării în site înseamnă că ești de acord cu Politica de cookies a site-ului.

Politica privind cookiurile

Mănăstirea Prislop

Plecăm înspre mănăstire din zona de cazare Sarmizegetusa, zonă importantă a complexurilor de cazare din Hunedoara pe drumul ce trece prin Ocolişul Mic, o scurtătură asfaltată care te poartă pe dealuri înalte de unde poţi admira priveliştea sătucelor de munte care-ţi trezesc sentimentul de “acasă”.

Un drum pitoresc, departe de aglomeraţia şoselelor naţionale, ce ţi-e mai mare dragul să îl parcurgi, ne poartă spre mormântul Părintelui Arsenie Boca, prevestind frumuseţea pe care o vom găsi acolo.

Ajunși la mănăstire paşii ne poartă, parcă instinctiv, spre mormânt unde poposim câteva minute. Aici sufletul îşi găsi păciuirea. Cântecul păsărilor ne învăluie cu bucuria de a trăi, îndemnându-ne să mergem mai departe. Urmărim poteca şi ajungem la grota Sfântului Ioan de la Prislop, peşteră care i-a fost chilie şi casă până la sfârşitul zilelor.

Cu rugăciunea în inimă ne îndreptăm spre ieşire, dar mai aruncăm o ultimă privire în urmă la acest loc învăluit de misterul minunilor ce se petrec aici. O turlă de biserică răsare deasupra bolții pădurii și scânteie în zare, bătută de lumina și căldura soarelui, iar crucea din vârful ei amintește că oamenii încă știu de unde au venit și spre ce se îndreaptă.

Câteva păreri împărtășite de clienții noștri